čtvrtek 19. prosince 2013

Catalina hledá domov nebo alespoň dočasnou péči (Catalina is looking for home) - již ho našla!!!

AKTUALIZACE:
Neuerite, ale ako to v zivot byva...nasa pozitivna energia pomohla Catalinke k docasnej opatere vo Viedni, este dnes cestuje! Vieden je 60 km od Bratislavy, vsetky planovane ukony sa mozu realizovat bud tu alebo aj vo Viedni.
Dakujem za pomoc, budem o osude Catalinky rada informovat.
Pozdravujem

Catalina found home for some time. So we hope she will stay there forever.

kopíruji informace od paní Neumannové


Catalina hledá domov nebo alespoň dočasnou péči.


CATALINA potrebuje Vašu pomoc!



Takto vyzerala Catalina pri príchode do útulku Bratislava 16.11.2013.
Mladá (odhadom 1,5 r.) mimoriadne priateľská šarpejka, ktorá musela doteraz vytrpieť veľmi veľa. Oči silne zapálené, na jedno následkom neliečeného zápaľu nevidí. Uši špinavé, ale bez parazitov. Vyplznutá koža so znakmi blšieho ekcému. Ľavá zadná končatina visela vo vzduchu, nepoužíva ju. Váha 12,5 kg.
Odborné rtg. vyšetrenie zistilo luxáciu patelly, ktorá bude chirugicky riešená hneď po Novom roku. Najprv bolo potrebné odstrániť všetky problémy s prítomnosťou baktérií. Teda uši, oči, koža. Operácia entropia a plastika očí bola práve absolvovaná. Po nej je Catalinka temer fešanda, keď na nás pozerá zväčšenými očkami. Kožné kúpele upravili srsť.
Po operácii kolena bude musieť držať kľudový režim, t.j. žiadne veľké prechádzky, len vyvenčiť a dnu, do malého priestoru, bez možnosti vyskakovať, aby sa operovaná patella fixovala. Po zrastení bude potrebná fyzikálna rehabilitácia na tvorbu svalového tonusu. Momentálne má svalstvo atrofované, končatinu nepoužíva už veľmi dlho.
Catalinka je anjelik, znesie všetko, čo sa s ňou deje, krúti chvostikom a je rada, že sa s ňou niekto zaoberá. Je miláčikom personálu na veterinárnej klinike. V útulku obýva malé vnútorné oddelenie, nemá veľa kontaktu s ľuďmi, nechodí von. Napriek tomu mám dojem, že má hygienické návyky.
Po operácii kolena by jej pomohla dočasná opatera u niekoho v domčeku so záhradou, bez schodov. Jej operujúci ortopéd je činný aj v Prahe a Brne – blízkosť týchto miest by bola v pooperačnej fáze pre prípadné kontroly výhodou.
Ideálne by samozrejme bolo, keby sme pre Catalinku našli touto cestou stály milujúci domov.
K mojej osobe: som aktivistka bratislavského útulku, venujem sa mimo iné psíkom so zraneniami, ktoré treba chirurgicky riešiť. V ochrane zvierat som aktívna vyše 12 rokov. Každému, koho to zaujíma, viem poskytnúť pravdivé informácie o menovanom útulku. Neverte hororom...

Pozdravujem z Bratislavy
Dr. Yvonne Neumannová
email: yvonne.neumann@utulok.sk



Informace od Evy Velinské:
Dozvěděla jsem se, že paní Yvonne Neumannová platí skoro všechnu veterinu pro Catalinu sama.

Operace čéšky bude finančně náročnější a tak bych Vás tady milovníky šarpejů chtěla alespoň požádat o pomoc pro Catalinu, každá stovka dobrá, kdybyste mi poslali příspěvky na můj účet, já bych je třeba 2-3 týdny nechala docházet na účet a řekněme ke dni 12.1.2014 bych vše co by došlo, poukázala na účet paní Neumannové.
Už mě trochu znáte a víte, že ty peníze rozhodně nezpronevěřím a že s nimi bude naloženo jen na pomoc pro tuto šarpejku.
Pokud by někdo chtěl pomoci, tak číslo účtu je 804843193/0800 a do zprávy nebo poznámky napsat Catalina.
Průbežně budu příspěvky zveřeňovat.
Díky.
Pokud by se do té doby našel trvalý domov, vše vrátím na účty dárců.

--------------------------------------------
Shortly: Catalina 1,5y old sharpei is looking for home or financial help. She is in Slovakia and she is waiting for surgery. Dogs shelter is paying for all surgery costs but they need money for after surgery costs. If you want to help please send money to Eva Velinska  804843193/0800 . She will than resend money from Czech to Slovakia.



Žádné komentáře:

Okomentovat